Pomoc-Gracza.pl - Forum o grach, pomoc dla każdego gracza

Chcesz uzyskać pomoc na temat gier, porady, lub aktywnie uczestniczyć w społeczności graczy? To forum dla graczy komputerowych jest dla ciebie.

Czat Gadu-Gadu - Nowość. Zapraszamy na czat gg pod numerem 5037777. Najlepszy ggczat w sieci. Status chatu gg: czat gg

Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu :)

Jak to zrobić, by działało i się fajnie rozmawiało. Opisane są tu instrukcje, jak wejść na czat, a także dostępne komendy ułatwiające jego użytkowanie

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez KaMoOo » 10 lis 2013, o 13:01

Witam jak moge zrobic ze ktos na czacie napisze np /elo a czat odpowie ze nie ma takiej komendy lub dostepu do tej komendy?
KaMoOo
Nowy użytkownik
 
Posty: 4
Dołączył(a): 19 lut 2013, o 11:10

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez LuckyLuke » 10 lis 2013, o 21:22

Pierwszy sposób jaki przychodzi mi na myśl, to sprawdzanie każdego wpisanego słowa w skrypcie lub w bazie. Chodzi najpierw o sprawdzenie czy istnieje znaczek "/" , a potem wypisanie wszystkich komend, z tym, że to proces długotrwały, ponieważ każdej komendzie trzeba wyliczyć ilość liter

Drugi sposób, którzy inni zalecają, to wczytywanie tego z pliku znalezione na forum gg:
http://forum.gg.pl/showthread.php?1848-CzatGG-auto-wykonywanie-komend-jak-zrobi%C4%87
Avatar użytkownika
LuckyLuke
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 580
Dołączył(a): 11 sty 2009, o 00:12

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez HocusPocus » 20 lis 2013, o 00:15

Jak to zrobic, by dzialalo?
Zarejestrowalem bota, zaktywowalem. Uzupelnilem wszystkie dane, a gdy pisze do bota, dostaje wiadomosc z pliku aktywacyjnego, o co w tym chodzi?

A po usunieciu pliku, dostaje errora 302.

Błąd - serwer nie zwrócił poprawnej wiadomości do wysłania (302 Found).
HocusPocus
Nowy użytkownik
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2 sty 2013, o 20:25

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez LuckyLuke » 24 lis 2013, o 23:17

Przypuszczam, że ścieżkę bota ustawiłeś na plik aktywacyjny, zamiast na bocik.php
Avatar użytkownika
LuckyLuke
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 580
Dołączył(a): 11 sty 2009, o 00:12

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez tuomi » 27 lis 2013, o 00:02

HocusPocus
1. Zakładasz nowy numer GG, na którym ma być czat (jeśli masz numer możesz pominąć ten krok).
2. Wchodzisz na www.boty.gg.pl/rejestracja i rejestrujesz numer.
3. Odbierasz e-mail z danymi, wchodzisz na stronę (link masz w e-mailu), pobierasz plik *.html, i wrzucasz go na serwer 3owl.com, do folderu, gdzie będzie skrypt czatu. Następnie podajesz na stronie link do pobranego pliku (http://twojastrona.3owl.com/folderczatu/POBRANY_PLIK.html)
4. W pliku logowanie.php podajesz dane:
$numer_admina = 'twój numer gg';
$numer_bota = numer gg czatu;
$login_bota = 'czyli e-mail który podałeś przy rejestracji bota';
$haslo_bota = 'hasło, które przyszło ci w mailu od boty.gg.pl';
$opis_bota = 'Możesz sobie ustawić domyślny opis czatu.';
$host_mysql = 'mysql.3owl.com';
$dbuser = 'nazwa uzytkownika bazy danych';
$haslo_mysql = 'haslo do bazy';
$nazwa_bazy = 'nazwa bazy (taki sam jak nazwa uzytkownika)';
zapisujesz plik i zamykasz.
5. Otwierasz w edytorze plik, który pobrałeś w pkt. 3, usuwasz to, co w nim jest i kopiujesz do niego wszystko to, co masz w pliku "bocik.php". Następnie zapisujesz go, ALE NIE ZMIENIASZ ROZSZERZENIA. Pomimo tego, że masz skrypty dla PHP, rozszerzenie pliku ma pozostać *.html.
6. Wysyłasz wszystko na serwer do katalogu, który podałeś w pkt. 3.
I to tyle. Czat powinien bez problemu działać:) Minus 3owl.com jest to, ze czat srtasznie wolno działa, dlatego odradzam wyłączać "cenzora".


Punkt 3 i 5 ;)

auliapp, niestety Cię zmartwię. Na 3owl.com już skrypty nie działają. I chyba niestety nie znajdziesz darmowego serwera dla czatu, bo niemal każdy darmowy w regulaminie ma "zakaz instalowania skryptów czatu".
tuomi
Częsty odwiedzający
 
Posty: 14
Dołączył(a): 7 gru 2012, o 16:50

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez tuomi » 5 gru 2013, o 15:49

Ok. Przyznaję się do błędu. W punkcie 4:
Kod: Zaznacz cały
3. Odbierasz e-mail z danymi, wchodzisz na stronę (link masz w e-mailu), pobierasz plik *.html, i wrzucasz go na serwer 3owl.com, do folderu, gdzie będzie skrypt czatu. Następnie podajesz na stronie link do pobranego pliku (http://twojastrona.3owl.com/folderczatu/POBRANY_PLIK.html)

robisz to tak:
3. Odbierasz e-mail z danymi, wchodzisz na stronę (link masz w e-mailu), wpisujesz dane bota (numer, Twoj e-mail, adres do BotApi), wpisujesz adres, pod jakim adresem znajdzie się plik bocik.php (np. http://twojastrona.3owl.com/folderczatu/bocik.html), pobierasz plik *.html, i wrzucasz go, do tego samego folderu, gdzie plik bocik.php. Dla upewnienia się, że dane link jest poprawny kliknij
3. Sprawdź czy plik weryfikacyjny został umieszczony poprawnie klikając tutaj
a nastepnie, jeśli jest poprawny klikasz ok.

I to w sumie tyle. Za to ja mam pytanie do Łukasza. otóż zamierzam się zgodnie z zapowiedzią zabrać w końcu za skrypt, ale na czacie zauważyłem błąd. Otóż jeśli wpiszemy np: "hej : )" (bez spacji:P), to wyświetli nam: Hej :), ale jak np damy: wrrrr <zly> to zamiast wrrr :@ wyświetli nam: wrrr (bez emotikony). Jak to można naprawić, bo na innych czatach emotki działają. Z góry dzięki za pomoc:)
____

Ok, poradziłem sobie:) Jeśli ktoś też ma problemy z emotikonami (nie wyświetla ich), to niech w pliku bocik.php (głównym pliku) zmieni
Kod: Zaznacz cały
$wyslane = strip_tags($HTTP_RAW_POST_DATA);
na
Kod: Zaznacz cały
$wyslane = $HTTP_RAW_POST_DATA;
:)
tuomi
Częsty odwiedzający
 
Posty: 14
Dołączył(a): 7 gru 2012, o 16:50

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez LuckyLuke » 13 gru 2013, o 19:39

Poradę wyżej stosujecie na własne ryzyko, ponieważ nie wiem, czy przez pozostawienie znaczników nie będzie można modyfikować zapytań do bazy z poziomu okna czatu.
Avatar użytkownika
LuckyLuke
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 580
Dołączył(a): 11 sty 2009, o 00:12

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez tuomi » 10 sty 2014, o 17:55

Działa bez problemu Luke. Od dłuższego czasu używam tego na swoim czacie i działa bez problemu:)
PS. Jeśli się wyrobię, to na Walentynki dam Wam prezent. Modyfikuję trochę skrypt Luke'a (który pozwoliłem sobie nazwać SkyBOT ;) ). Jak już będzie gotowy i będzie działał, to link do pobrania i opis najważniejszych zmian umieszczę w tym poście:)
tuomi
Częsty odwiedzający
 
Posty: 14
Dołączył(a): 7 gru 2012, o 16:50

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez LuckyLuke » 13 sty 2014, o 13:58

Tak, działa bez problemu, bo ta funkcja nie była odpowiedzialna za działanie, tylko częściowe zabezpieczenie, jakie mi przyszło wtedy do głowy. Poczytaj sobie w jakim celu stosuje się tą funkcję, którą wyciąłeś.
Avatar użytkownika
LuckyLuke
Site Admin
Site Admin
 
Posty: 580
Dołączył(a): 11 sty 2009, o 00:12

Re: Darmowy czat gg, skrypt ggczatu za darmo, czat gadu-gadu

Postprzez tuomi » 14 sty 2014, o 14:58

No faktycznie, zabezpiecza, ale z tego co zrozumiałem, to jedynie przed podaniem na czacie jakiegoś skryptu, który zostanie wyświetlony, tak jak został napisany:). Dodatkowo jeszcze blokuje emoticony, co moim zdaniem dekoloryzuje czat;)
tuomi
Częsty odwiedzający
 
Posty: 14
Dołączył(a): 7 gru 2012, o 16:50

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Informacje dotyczące czatu


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość